Hulp aanvragen ?Ik zoek een toffe job!
Dienstenbrigade
Marktplein 30
3590 Diepenbeek

011/42.62.18
info@dienstenbrigade.be

Erkenning nr. 01032
Personeelsinfo

Huishoudhulp

Hoeveel kost het?

1. De prijs

De prijs van één dienstencheque bedraagt € 9 voor de eerste 400 aangekochte dienstencheques en € 10 voor de volgende 100 dienstencheques. Voor een gezin betekent dit dat 800 dienstencheques kunnen aangekocht worden aan € 9 en 200 dienstencheques aan € 10.

Het gezin wordt gedefinieerd als "alle personen die volgens het attest van gezinssamenstelling uit het bevolkingsregister ingeschreven zijn op hetzelfde adres". 
Voor de gehandicapte gebruikers of de gebruikers die een gehandicapt kind ten laste hebben, alsook bepaalde gebruikers die een eenoudergezin vormen met één of meerdere kinderen ten laste, is het plafond van 800 dienstencheques per gezin niet van toepassing. Deze gebruikers kunnen nog altijd 2000 dienstencheques bestellen per kalenderjaar.

De gebruiker betaald voor de dienstverlening van Dienstenbrigade een jaarlijkse bijdrage, die afhankelijk van het aantal gevraagde uren dienstverlening jaarlijks in het laatste kwartaal zal vastgelegd worden.  De tarieven in voege en de factuurvoorwaarden kunnen op elk moment worden geconsulteerd bij Dienstenbrigade. Ter indicatie, voor 2023 bedroeg deze jaarlijkse bijdrage voor het meest voorkomende poetsblok (4u wekelijks) 60 EUR. Deze bijdrage zal regelmatig geïndexeerd worden.

2. De geldigheidsduur

De dienstencheques die aangekocht worden zijn 12 maanden geldig. Dit betekent dat deze dienstencheques tot de vermelde datum gebruikt, omgeruild of terugbetaald kunnen worden.

3. De fiscale aftrekbaarheid

Voor 2022 is het maximale bedrag, dat fiscaal aftrekbaar is voor dienstencheques,
beperkt tot € 1566 per persoon en per jaar. (174 dienstencheques).

Elke persoon van ouder dan 18 jaar die op uw adres gedomicilieerd is, kan een gebruikersnummer aanvragen, dienstencheques bestellen en het bijhorende attest voor fiscale aftrek ontvangen.

Kortom: poetshulp kost u maar € 7,20 per uur na belastingaftrek!

Tip

Koopt u op jaarbasis meer dan 174 cheques (dus voor meer dan 3 uur per week), vraag dan een tweede gebruikersnummer aan (bijvoorbeeld op naam van uw partner op hetzelfde adres). Zo optimaliseert u de fiscale aftrekbaarheid. Op die manier kan u jaarlijks ook 2 x 400 = 800 dienstencheques aankopen.