Hulp aanvragen ?Ik zoek een toffe job!
Dienstenbrigade
Marktplein 30
3590 Diepenbeek

011/42.62.18
info@dienstenbrigade.be

Erkenning nr. 01032
Personeelsinfo

Dienstencheques

Hoe werkt het?

De Dienstenbrigade biedt poetshulp aan via het systeem van dienstencheques. Er zijn altijd drie partijen betrokken: een erkende onderneming zoals de Dienstenbrigade, de werknemer en de gebruiker.

Verder is er ook de firma Sodexo die door de overheid aangeduid werd om de dienstencheques uit te geven en te verkopen.

De Dienstenbrigade heeft werknemers in dienst die huishoudelijke taken uitvoeren bij de particuliere gebruiker. Deze betaalt elk gepresteerd uur met een dienstencheque. De werknemer zelf krijgt elke maand van ons een loon uitbetaald.

Wilt u dienstencheques gebruiken, dan moet u eerst een gebruikersnummer aanvragen bij Sodexo. Surf naar www.dienstencheques-vlaanderen.be, klik op ' Nederlands' en ga naar ' zich inschrijven-On Line' .

 

 

Papieren of electronische dienstencheques?

De Dienstenbrigade werkt zowel met papieren als met elektronische dienstencheques.
Welke cheques zijn het meest geschikt voor u?

  • papieren cheques ontvangt u van Sodexo per post. U ontvangt ze ongeveer één week na betaling, soms duurt het wat langer. Per gepresteerd uur betaalt u één cheque, waarop u datum en handtekening noteert.
  • elektronische cheques worden gestort op uw rekening bij Sodexo de dag van betaling. U kunt deze rekening op elk moment raadplegen via de website van Sodexo (www.dienstencheques-vlaanderen.be). De poetshulp geeft elke keer telefonisch het aantal gepresteerde uren door aan Sodexo. U ontvangt dan een e-mail met de vraag de prestatie te betalen. U controleert de gegevens en bevestigt de prestatie op de website van Sodexo. De cheques worden dan automatisch van uw rekening naar de onze overgemaakt. Bevestigt u de prestatie niet? Dan worden de cheques automatisch van uw rekening afgehouden na 5 werkdagen.

Ons advies:

  • hebt u een vaste telefoonlijn thuis of is er een gsm beschikbaar wanneer de poetshulp aanwezig is?
  • werkt u regelmatig met de computer en checkt u regelmatig uw e-mails? Dan zijn elektronische cheques de beste oplossing voor u!

Helemaal handig wordt het als u meteen een domiciliëring neemt voor de bestelling van de cheques! In alle andere gevallen raden wij u papieren cheques aan.

 

 

Nuttige Documenten

Inschrijvingsformulier dienstencheques

Papieren cheques

  • Niet ontvangst, verlies of diefstal van papieren dienstencheques: in te vullen wanneer u uw papieren cheques niet ontvangen heeft.
  • Aanvraag tot terugbetaling of omruiling papieren dienstencheques: hiermee kan u de terugbetaling vragen van papieren dienstencheques die u niet wenst te gebruiken.

Electronische cheques

  • Niet ontvangst, verlies of diefstal van electronische dienstencheques: in te vullen wanneer u uw electronische cheques niet ontvangen heeft.
  •  Aanvraag tot terugbetaling of omruiling electronische dienstencheques.

Download deze documenten: